Barcelona

Dos actos en Barcelona el 24 de enero

Proyección de: Els brigadistes entre nosaltres

Exposición: Preludi de l’última batalla, les Brigades Internacionals al Priorat, 1938

 Memorial Democratic invita a participar en estos dos eventos que tendrán lugar en Barcelona promovidos por la asociación No Jubilen la Memoria. El primero es un documental sobre la memoria que dejó la XV BI tras su paso por el Priorato en la primavera-verano de 1938 y el segundo es una exposición sobre la batalla del Ebro y sus preparativos. 

 La primavera de 1938, nombrosos brigadistes internacionals s’installaren al Priorat per preparar la Batalla de l’Ebre. Els brigadistes entre nosaltres, documental mereixedor del Premi MemoriReus i d’una menció especial del Premi Memorial Democràtic al Festival Memorimage, ens acosta als records d’aquells moments mitjançant testimonis, fotografies i enregistraments de l’època (especialment un d’inèdit trobat als EUA fa dos anys).  L’exposició Preludi de l’última batalla, un recull de fotografies de la batalla de l’Ebre, consta de quatre àmbits: Els inicis, Els preparatius, La Batalla de l’Ebre i Els records.

Dimarts, 24 de gener, a les 19 h

Museu d’Història de Catalunya.  Pl. Pau Vila, 3